Skip to Content

Filtr zážitků

V jaké cenové relaci?

K jaké příležitosti?

Pro koho?

Jak byste popsali obdarovaného?

Vinařský kurz - Wine Professional

Kurz je určený pro všechny milovníky vína, lidem z gastronomie anebo komukoliv, kdo si chce prohloubit svoje znalosti o víně a prohlubovat si své vědomosti a vzdělávat se.  Vinařský kurz - Wine Professional se skládá se ze tří samostatných kurzů, které se konají samostatně, vždy o víkendech.

DÁREK OBSAHUJE TYTO KURZY :

Wine Specialist I

Vinařský kurz - Wine ExpertCena 2500 Kč Víno je nápojem bohů, ale umět si ho náležitě vychutnat je opravdové umění. Nechte si poradit od profesionálů a překvapte své známe jedinečnými znalostmi o servírování a degustaci tohoto lahodného nápoje. Vinařský kurz – Wine Specialist I je určen všem lidem, různých věkových kategorií, kteří se chtějí dozvědět o víně podrobnější informace. Během kurzu se naučíte vínu nejen porozumět, ale dozvíte se také o způsobech jak se víno zpracovává a jaký má vliv zpracování na jeho výslednou chuť. Kurz se dále specializuje na základní rozdíly mezi způsoby zrání vína, speciálně pak na výrobu sektů. V praktické části kurzu budete mít možnost i sami vyzkoušet, proč víno chutná tak jak chutná a, proč víno z různých zemí chutná odlišně. Součástí kurzu je i praktická část s degustací, kde se účastníci kurzu dozví jak se správně víno ochutnává a jaké základní vjemy se při degustaci sledují. Dozvíte se taky jaká je ideální teplota při servírování podle jednotlivého druhu vína, doplněná o typy pro nejvhodnější gastronomická spojení. OSNOVA KURZU: - základní dělení vín (dle barvy, zpracování, cukru a apelace) - zpracování a zrání vína - charakteristika nejznámějších odrůd vína a jejich ochutnávka - jak správně degustovat víno - gastronomické spojení vína KURZ JE ROZDĚLEN DO DVOU DNŮ, VŽDY PO 4-5 HODINÁCH. V ceně je zahrnuta ochutnávka vín (min. 12 vzorků) a malé občerstvení. Po absolvovaní všech vyučovacích hodin a úspěšném složení závěrečného písemného testu obdrží každý účastník kurzu diplom.

Wine Specialist II

Vinarsky kurz, Someliersky kurzCena 2500 Kč Tenhle vinařský kurz pro pokročilé Vás provede jednotlivými vinařskými regiony a tahle zajímavá vinařská cesta se neobejde bez praktické degustace vzorků z různých koutů světa.Tenhle kurz navazuje na kurz Vinařský kurz – Basic (který musíte mít již absolvovaný) a zaměřuje se hlavně na prohloubení znalosti o zrání a zpracování vína. Dozvíte se zde o historii vína, nejznámějších vinařských regionech světa, jako je Bordeaux, Mosela, Piemonte, Toskánsko, Mendoza (Argentina), ale i Morava. OSNOVA KURZU: – historie vína – rozšířené znalosti – zpracování a zrání vína – moravské bílé odrůdy, ochutnávka – růžová vína, zpracování, ochutnávka – dezertní vína, znalost výroby, nejznámější dezertní vína, ochutnávka – odrůda Ryzling Rýnský, nejvyhlášenější oblast Mosela, ochutnávka moselkých Ryzlingů – Piemonte, oblast, odrůdy, ochutnávka – Toskánsko, oblast, odrůdy, ochutnávka – Argentina a její Malbech – Bordeaux – terroir, charakteristika, ochutnávka – tvary skla a jejich vliv na víno – vady vína KURZ JE ROZDĚLEN DO DVOU DNŮ, VŽDY PO 4-5 HODINÁCH. V ceně je zahrnuta ochutnávka vín (min. 12 vzorků) a malé občerstvení. Po absolvovaní všech vyučovacích hodin a úspěšném složení závěrečného písemného testu obdrží každý účastník kurzu diplom.

Wine Expert

Vinařský kurz - Wine ExpertCena 3000 Kč Známé latinské přísloví In Vino Veritas – aneb ve víně je pravda – se říká již od nepaměti. Poznat, jak však ale chutná opravdové víno, ve kterém se tú pravdu oplatí hledat, není zas až tak jednoduché. Pojďte se proto prostřednictvím kurzu Wine Expert seznámit se světem vín, s jeho různými odrůdami, či vinařskými oblastmi. Kurz navazuje na předchozí dva vinařské kurzy z naší nabídky - Wine Specialist I a Wine Specialist II, ktoré jsou podmínkou pro absolvování  kurzu Wine Expert. Účastníci si zde prohloubí a rozšíří znalost o odrůdách vína a o jednotlivých vinařských oblastech. Výuka bude zaměřena na umění degustace a sensorického hodnocení vín. OSNOVA KURZU: - výroba vína, shrnutí, vinařské pojmy - sekty - výroba, nejznámější oblasti a ochutnávka Champagne, Cava, Prosecco, Morava - Čechy a Morava, oblasti, odrůdy a jejich ochutnávka - Supertoskánská vína - pojem, ochutnávka - Abruzzo - Montepulciano d'Abruzzo, charakteristika, ochutnávka - Španělsko - Rioja a její vína, ochutnávka - sensorické hodnocení vín - ochutnávka z černých sommelierských skleniček (4 vína) KURZ JE ROZDĚLEN DO DVOU DNŮ, VŽDY PO 4-5 HODINÁCH. V ceně je zahrnuta ochutnávka vín (min. 20 vzorků) a malé občerstvení. Po absolvovaní všech vyučovacích hodin a úspěšném složení závěrečného písemného testu obdrží každý účastník kurzu diplom.

Veřejná informace