facebook_pixel

Super food – zázračné kakaové boby

Simona Horackova

Čokoláda má několik pozitivních účinků. Její pravidelná přiměřená konzumace zlepšuje krevní tlak, preventivně předchází srdečním rizikům a zlepšuje náladu i paměť. Přemýšleli jste však někdy o její základní složce? Kakaové boby samy o sobě jsou superpotravinou. Superpotravina obsahuje mnoho živin. Popřemýšlejte, zda nezařadit kakaové boby do Vašeho jídelníčku, obohatíte se o mnoho prospěšných minerálů a dalších látek.

cocoa-beans-373813_640Mezi největší výrobce kakaa patří Nigérie, Brazílie, Ghana a Pobřeží slonoviny. Zralé kakaové boby se dále zpracovávají pro výrobu čokolády. Boby se dále praží a suší. Pokud chcete ale boby využít jako superpotravinu, její účinky nejlépe zachováte u šetrného zpracování bez pražení. Dnešní kamenné obchody nebo e-shopy již nabízejí pravé nepražené kakaové boby, nabídku nebude třeba příliš dlouho hledat.

Kakaové boby obsahují měď, zinek, železo, hořčík a antioxidanty. Díky svému obsahu podporují krvetvorbu, chrání srdce a pomáhají také hubnout. Kakaové boby můžeme jíst samotné jako malou svačinku. K prodeji jsou i rozdrcené boby, které použijete k mixování a přípravě do různých desertů, smoothie nebo i na syrovou variantu vánočního cukroví. Přenesené výhody kakaových bobů pak platí i u samotného konečného produktu – dobré čokolády. Vyhledávejte kvalitní tabulky s vysokým obsahem kakaa.

Pokud milujete čokoládu, připravujeme pro Vás speciální kurz, kde se naučíte sami vyrábět lahodné čokoládové pralinky. Po kurzu si můžete vyrobené dílo odnést domů a zaručujeme Vám, že se po bonbónech jen zapráší.

V nabídce dárků již máme i degustaci čokolády nebo čokoládovou terapii pro dva.

Leave a comment

Top zážitky