facebook_pixel

Delikátní steak. Kde je v Brně k sehnání?

Šarlota Sedláčková

Skvěle připravený prvotřídní steak, drink, který k pokrmu perfektně pasuje a příjemná atmosféra. Ne všude tuto sehranou kombinaci najdete, ale když se to povede, je to opravdu zážitek. Pojďte se proto nechat inspirovat, které brněnské podniky vám přesně toto všechno s radostí zajistí. 

Monte Bú

Údolní 532/76, Brno

Pravděpodobně nejvyhlášenější steakhouse v Brně, příhodně sídlící na Kraví hoře. Celá restaurace je zařízením laděná do stylu divokého západu, nabízí exkluzivní steaky, grilované pokrmy v konceptu špičkové americké a mexické kuchyně. Často zde hostují i populární kuchaři, jako například Zdeněk Pohlreich či kuchaři z televizní soutěže Master Chef.

Dobré je také vědět, že Monte Bú kromě skvělé kuchyně skrývá i propracovanou sbírku exkluzivních rumů. Mnoho z nich můžete ochutnat při řízené degustaci s rumovým sommeliérem, který vás zasvětí nejen do tajů rumu, ale i koutů světa, z něhož daný rum pochází. Degustaci můžete zakoupit online na webu restaurace, kde zároveň můžete pořídit i dárkový poukaz, jímž můžete potěšit své blízké na narozeniny či Vánoce. Kromě degustací rumu restaurace nabízí i klasická jídelní degustační menu, a nezaostává ani v rozvozu jídel až přímo k vám domů (po Brně). Podnik nabízí i známou delikatesu steak z japonského plemene Wagyu Kobe, cenově vychází 100g lehce přes 1000 Kč. V nabídce však naleznete i lehčí, či dokonce vegetariánské saláty.

Restauraci doporučujeme spíše na dlouhou večeři s přáteli či partou dospělých lidí, kteří přijdou za gastronomickým zážitek a chvíli v tomto podniku si budou chtít opravdu vychutnat.

Otevřeno každý den od oběda do půlnoci, v neděli je otevírací doba o hodinu kratší a zavírá se ve 23 hodin.

Fotky jsou z facebookové stránky podniku.

 

Pavillon

Jezuitská 687/6

Luxusní brněnský steakhouse sídlící v centru města Brna, poblíž Mahenova divadla, ukrytý v srdci parku. Naleznete zde především steakové speciality, k dostání je i již výše zmiňovaný Wagyu, a další typy masa, které je nejlepší nechat si doporučit přímo na místě, podle specifičnosti jeho úpravy a chuti. Dále jsou k dostání i slidery, mořské plody a dětská jídla. Restaurace je to klidná a noblesní, ideální na večeři se sklenkou dobrého vína, případně i pravého Champagne, které je samozřejmě také k dostání.

S parkováním je na tom lépe než podniky ve městě, v těsné blízkosti se nachází hned několik parkoviště včetně Janáčkova parkovacího domu. Vyrazit si sem můžete každý den v týdnu, od poledních hodin až do obvykle 11. večer, otevírací doba se liší podle jednotlivých dnů, pro konkrétní informaci se tak podívejte na web.

Fotky jsou ze stránek restaurace Pavillon.

 

Butcher’s

Dobrovského 29, Brno

Gastronomická společnost v americkém duchu s více jak 20 letou tradicí. Původně v Česku a na Slovensku provozovala franšízingovou síť mexických restaurací, později své zkušenosti a nabídku upravila do konceptu s názvem Butcher’s, který chce svým zákazníkům nabídnout dokonalý a nezapomenutelný gastronomický zážitek.

Restaurace sídlí od centra malinko dál – v Židenicích, výhodou však je dobrá dostupnost autem i hromadnou dopravou – zastávka Dobrovského se nachází takřka před vchodem.

Zaměřují se především na grilem upravované pokrmy, nabídka je však co se týče výběru velmi bohatá. Začít můžete některým z desítky předkrmů, hlavní jídlo vybírat ze salátů, burgerů, steaků, salátů, těstovin či sandwichů. Seženete medailonky, kotletu a dokonce i třeba steak z tuňáka. Specialitkou podniku je lávový gril, který maso připravuje nezaměnitelným způsobem. Podnik je kids friendly, chcete-li si vyrazit na oběd či večeři s celou rodinou, nemusíte se obávat vzít děti s sebou. Restaurace má přímo pro ně připravené i dětské menu.

Otevřeno mají každý den v týdnu, od oběda až do 22. hodiny.

Fotky jsou ze stránek Butcher’s.

 

Mikrofarma

Zelný trh 10, Brno

Na závěr přejděme do o chlup odlišného konceptu, a sice – do mikrofarmy. Řeznictví, nabízející prvotřídní maso z lokálních farem. Nakoupit si tedy můžete domů, a samozřejmě nejen maso, ale i mnoho dalších pochutin či drinků. Na Mikrofarmu můžete prozatím narazit na třech místech, 2 pobočky se nacházejí v Brně a na jedna osamocená v Praze. V Brně vřele doporučuji zajít si na pobočku s názvem Mastný trh, nacházející se paradoxně na Zelném trhu, v obklopení mnoha dalších skvělých podniků, a v prostorech vnitrobloku s vertikální zahradou, o němž jsme psali i v tomto článku.

Osobně jsem si nejvíce pochutnala na dýňovém krému a Sandwichi, oboje můžete nalézt ve fotkách pod textem. Jak jsem již zmiňovala, domů si z toho vzkvétajícího lovebrandu můžete kromě masa odnést i zeleninu, sýry a dokonce i víno. V případě zájmu můžete nakupovat i z pohodlí domova přes webový e-shop, zboží si poté buď jednoduše vyzvednete na prodejně, nebo vám ho do 24 hodin dovezou přímo pod nos. Zboží je opravdu nejvyšší kvality a ceny jsou velmi přívětivé.

Bistro na Zelném trhu má otevřeno denně od 9 do 22, v neděli do 20 hodin. Doba prodejen se však liší, pro přesnou informaci se proto raději dívejte na webovou stránku či sociální sítě.

Zajímá vás špičková gastronomie? Sem jsme sepsali podniky se špičkovým vínem, kam je ideální vzít partnera/partnerku na výroční večeři, mrkněte.

Okomentovat